Yükleme Rampası ürün, araç, hayvan gibi taşınması gereken maddelerin yüklendiği yerlerde taşıma aracı ve yükleme alanı arasındaki kot farkının ortadan kaldırılmasını sağlayan, kullanım amacına göre birçok farklı çeşidi bulunan iş hayatına yardımcı bir üründür.

Yükleme Rampası;

  • Kullanım amacı,
  • Yükleme alanı,
  • Taşınacak malzeme gibi değişkenler göz önünde bulundurularak birçok farklı yapıda üretilmektedir.

Taşıma kapasiteleri ihtiyaca göre 7 ila 15 ton arasında değişebilmekte olan Yükleme Rampası sunduğu kullanım kolaylığı sayesinde iş verimini artırmaktadır. Yükleme Rampası platformlarında kullanılan damla desenli sac sayesinde patinaj ihtimali engellenerek forkliftlerin manevra şansları artırılır.

Yükleme Rampasına ihtiyaç duyulan projelerde yerleşke daha yapım aşamasında iken hangi rampa türünün kullanılması gerektiği hakkında gerekli inceleme yapılmalıdır. Bu sayede rampalar için gerekli olabilen çukur tarzı detaylar önceden belirlenebilir.

Günümüzde en sık tercih edilen Yükleme Rampası Çeşitleri arasında;

  • Seyyar Yükleme Rampası,
  • Hidrolik Yükleme Rampası,
  • Menteşeli Yükleme Rampası,
  • Teleskopik Yükleme Rampası,
  • Dik Yükleme Rampası gösterilebilir.

Yukarıda belirttiğimiz her bir Yükleme Rampası türünün diğerlerine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bu noktada önemli olan projenin yapısına ve kullanım amacına en uygun Yükleme Rampası Modelinin tespit edilmesidir.

Örneğin flap uzunluğu yetersiz geldiğinde Menteşe Rampa yerine Teleskopik Rampa tercih edilebilir. Rampa seçimi proje bitiminde yapılacaksa Dik Rampa tercih edilmesi daha doğru olur. Çünkü Dik Rampada kasa olmadığı için ekstra işe ihtiyaç duyulmaz.

Ayrıca düz ayak yapılan projelerde en uygun rampa türü Seyyar Rampa yani Mobil Rampa olmaktadır. Taşınması kolay olacak şekilde tasarlanan bu rampalar işletmenin herhangi bir bölümünde kullanılabilir. Göksu Kapı olarak uzun yıllardır tecrübeli ekibimiz projelerin mimari yapısına en uygun olacak şekilde estetik, kullanışlı ve dayanıklı Yükleme Rampaları üretmektedir.

Örnek Uygulamalar